Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 6, 2017

ΜΑΘΗΜΑ 97

Εικόνα
Είμαι πνεύμα.
1. Η σημερινή ιδέα σε ταυτίζει με τον ένα σου Εαυτό. Δεν δέχεται καμία διαιρεμένη ταυτότητα, ούτε προσπαθεί να ενοποιήσει παράγοντες που αντιτίθενται .Απλά δηλώνει την αλήθεια. Ασκήσου σε αυτή την αλήθεια σήμερα όσο πιο συχνά μπορείς, διότι θα μεταφέρει το νου σου από την επίθεση στα ήσυχα πεδία της ειρήνης. Κανένα ρίγος φόβου δεν μπορεί να εισέλθει, διότι ο νους σου έχει απαλλαγεί από την τρέλα, αφήνοντας να φύγουν οι ψευδαισθήσεις διχασμένης ταυτότητας.
2. Δηλώνουμε ξανά την αλήθεια για τον Εαυτό σου, τον άγιο Υιό του Θεού ο Οποίος αναπαύεται μέσα σου ∙ του οποίου ο νους έχει ανακτήσει την σωφροσύνη του. Είσαι το πνεύμα που είναι προικισμένο με φροντίδα, με όλη την Αγάπη του Πατέρα σου, την γαλήνη και την χαρά. Είσαι το πνεύμα το οποίο ολοκληρώνει τον Εαυτό του, και μοιράζεται την λειτουργία Του ως Δημιουργός. Αυτός βρίσκεται πάντα μαζί σου, όπως και εσύ είσαι μαζί Του.
3. Σήμερα προσπαθούμε να φέρουμε την πραγματικότητα ακόμα πιο κοντά στο νου σου. Κάθε φορά που ασκείσαι…

96 Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

Εικόνα
ΜΑΘΗΜΑ 96

Η σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.
1. Παρόλο που είσαι ένας Εαυτός, βιώνεις τον εαυτό σου ως δύο ∙ ως καλό και κακό, στοργικό αλλά και γεμάτο μίσος, νου και σώμα. Αυτή η αίσθηση του διχασμού σε αντίθετα εισάγει συναισθήματα έντονης και διαρκούς σύγκρουσης, και οδηγεί σε ξέφρενες προσπάθειες να συμφιλιώσεις τις αντιφατικές πλευρές αυτής της αντίληψης για τον εαυτό σου. Έχεις αναζητήσει πολλές τέτοιες λύσεις, και καμία από αυτές δεν έχει λειτουργήσει. Τα αντίθετα που βλέπεις μέσα σου ποτέ δεν θα είναι συμβατά. Αλλά το ένα μόνο υπάρχει.
2. Το γεγονός ότι η αλήθεια και η ψευδαίσθηση δεν μπορούν να συμφιλιωθούν, όσο κι αν προσπαθήσεις, ό,τι μέσα και να χρησιμοποιήσεις και όπου και να βλέπεις το πρόβλημα, πρέπει να γίνει αποδεκτό αν θέλεις να σωθείς. Μέχρι να το δεχτείς αυτό, θα αναλαμβάνεις μία ατέλειωτη σειρά από στόχους που δεν μπορείς να φτάσεις ∙ μία παράλογη σειρά εγχειρημάτων χρόνου και προσπάθειας, ελπίδας και αμφιβολίας, το κάθε ένα τόσο μάταιο όσο και το προηγούμεν…