Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΒΗΡΣΑΒΕΕ




ΣΚΗΝΙΚΟ-Η ιστορία διαδραματίζεται στο Ισραήλ παλιά μέσα στο χρόνο. Αλλά και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι.

Ο Δαβίδ από την βεράντα των ανακτόρων του βλέπει την Βήρσαβεε   μια πολύ όμορφη γυναίκα να κάνει το μπάνιο τηςΑποτέλεσμα εικόνας για pictures of bathsheba BATH
Η περιέργεια τον έκανε να μείνει και να παρατηρεί την λουομένη. Σε ελάχιστο χρόνο η περιέργεια μετατράπηκε σε επιθυμία ,μετά από εκεί η απορρόφηση του νου του Δαβίδ ήταν δεδομένη . 

Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of king david and bathsheba

Ο Δαβίδ είναι μια παλιά ψυχή που από μικρό παιδί του δόθηκε να θυμηθεί την αποστολή του και να θυμηθεί την πραγματική αγάπη και ζωή και να μην παρασύρετε μέσα στα όνειρα και τους εφιάλτες .
Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of king david as a child



Για να το πετύχει αυτό Ο Δαβίδ  είχε να ξεπεράσει κάποιες αδυναμίες . 
         
Πρώτη αδυναμία του ήταν ότι παρασύρθηκε από την εξουσία.

Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of king david and bathsheba

γΑποτέλεσμα εικόνας για pictures of king david and bathsheba

Δεύτερη αδυναμία του η επιθυμία να κάνει δικό του κάτι που ανήκε σε άλλον έστω και καταπατώντας όλο τον θείο νόμο.

 Και τρίτη να ανταλλάξει τον Θείο Έρωτα με τον έρωτα μιας γυναίκας που ήταν γυναίκα του αξιωματικού του. Θα παρατηρήσουμε ότι αυτοί οι πειρασμοί είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.

Το σημαντικό όμως είνα ότι ο Δαβίδ  δεν έχασε την επαφή του με τον Θεό .Πίστευε στην μεγαλοσύνη του και κατάφερε να ξεπεράσει τα λάθη του. Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of king david and bathsheba ε

Οι ενοχές του δεν τον έσπρωξαν στην απομάκρυνση από τον  Θεό  όπως τον Ιούδα που θεώρησε ότι η αγάπη του Πατέρα  δεν ήταν αρκετή για να τον συγχωρήσει, αλλά αντίθετα εστράφη με όλες του τις δυνάμεις προς αυτόν και μέσα από την κατανόηση των λαθών του μετανόησε, βγήκε από το εφιαλτικό όνειρο των ψευδαισθήσεων και επέστρεψε στον Θεό .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE