Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΔΥΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για PICTURES OF PULLING THE OPPOSITE DIRECTION JPG

ΔΥΙΣΜΟΣ –ΖΕΥΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ
Ο κόσμος μας είναι δυιστικός είναι γεμάτος αντίθετα φως –σκοτάδι, ψυχρό- θερμό, πόνος-χαρά, υγεία-ασθένεια, Η κατώτερη τριάδα που είναι αντανάκλαση της ανώτερης  όπως εκδηλώνεται μέσα στον κόσμο των φαινομένων1) ως πυκνό σώμα ,2)συναίσθηματικό, 3)νοητικό  επηρεάζεται από το περιβάλλον εν αντιθέσει με την ανώτερη τριαδική μας υπόσταση που είναι στον κόσμο της αλήθειας που δεν υπάρχουν αντίθετα . Ο άνθρωπος προικισμένος με έναν εγκέφαλο που διαφέρει  των άλλων  ζωικών μορφών έχει κατανοήσει ότι όσο απομακρύνεται από το κατώτερο νοητικό αποκτά διάκριση των αντιθέτων που τον οδηγούν στην αποφυγή των έντονων παθών που βαθαίνουν το ρήγμα στον εγκέφαλο και κατ επέκταση σε όλη την ανθρώπινη ύπαρξη .
Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του κόσμο και αυτός εδράζει μέσα στην σκέψη του. Αν θελήσει να αλλάξει αυτόν τον κόσμο δεν έχει παρά να αλλάξει την εικόνα που έχει για αυτόν και να διαλέξει έναν άλλο τρόπο να βλέπει ,μετατρέποντας την αντίληψη του.
 Τα Μαθήματα θαυμάτων είναι μια μέθοδος κατάλληλη για αυτήν την εργασία ,μας οδηγούν έξω από τον λαβύρινθο των νοητικών μας πλανών, ως ένας μίτος που μας απομακρύνει από τον Μινώταυρο των ψεύτικων αντιλήψεων (εγώ) ,και να δούμε τον κόσμο καθαρά χωρίς τα σκοτεινά γυαλιά της προκατάληψης και της χωριστικότητας .Θα ήθελα να σας προτείνω μερικά από τα μαθήματα για αυτήν την εργασία ,αλλά τελικά τα βρίσκω όλα κατάλληλα .Τελικά θα το αφήσω σε σας να αποφασίσετε.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

Π.Σούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE