Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 127



ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ




ΜΑΘΗΜΑ 127 Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από του Θεού.

1. Ίσως πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη αγάπης. Ίσως νομίζεις ότι υπάρχει ένα είδος αγάπης γι αυτό, κι ένα άλλο είδος για τ' άλλο ∙ ένας τρόπος ν’ αγαπάς τον έναν, και ένας άλλος τρόπος ν’ αγαπάς κάποιον άλλον. Η Αγάπη είναι μία. Δεν αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κομμάτια, δεν έχει διαβαθμίσεις ούτε είδη ούτε επίπεδα,  δεν έχει διαφοροποιήσεις ούτε διακρίσεις. Είναι αυτό που είναι, έχει μία φύση και είναι αναλλοίωτη. Ποτέ δεν διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόσωπο και τις καταστάσεις. Είναι η Καρδιά του Θεού, αλλά και του Υιού Του.

2. Το νόημα της αγάπης είναι θολό για όποιον νομίζει ότι η αγάπη μπορεί ν’ αλλάζει. Δεν καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατον ν’ αλλάζει η αγάπη. Επομένως νομίζει ότι μπορεί ν’ αγαπά κάποιες φορές, και να μισεί κάποιες άλλες. Ακόμα νομίζει ότι η αγάπη μπορεί να δοθεί σε κάποιον, αλλά να παρακρατηθεί από άλλους. Αν πιστεύεις τέτοια πράγματα για την αγάπη σημαίνει ότι δεν την καταλαβαίνεις. Αν η αγάπη έκανε τέτοιες διακρίσεις, σημαίνει ότι θα έπρεπε να κρίνει ανάμεσα στους ενάρετους και τους αμαρτωλούς, και να βλέπει το Παιδί του Θεού σε πολλά ξεχωριστά κομμάτια.

3. Η αγάπη δεν κρίνει. Η Φύση της είναι μία και τα βλέπει όλα σαν ένα. Το νόημά της βρίσκεται στην ενότητα. Και το νόημά της ξεφεύγει από το νου που την θεωρεί ότι είναι μεροληπτική ή αποσπασματική. Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από του Θεού, και ό,τι είναι αγάπη είναι δικό Του. Δεν υπάρχει άλλη αρχή που να κυβερνά εκεί που δεν βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη είναι μια νομοτέλεια χωρίς αντίθετο. Η ολότητά της είναι η δύναμη που κρατά τα πάντα ως ένα, ο σύνδεσμος ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό που Τους κρατά και τους Δύο μαζί παντοτινά ως ίδιους.

4. Καμία διδασκαλία που σκοπό της έχει να σε διδάξει να θυμηθείς τι είσαι πραγματικά δεν μπορεί να μην πετύχει να δώσει έμφαση στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που είναι η αγάπη. Το νόημα της αγάπης είναι το δικό σου, και το μοιράζεται μαζί σου ο Θεός ο Ίδιος. Διότι αυτό που είσαι είναι κι Εκείνος. Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από την δική Του, και αυτό που είναι Εκείνος, είναι ό,τι υπάρχει. Δεν υπάρχει όριο σε Εκείνον, επομένως κι εσύ είσαι απεριόριστος.

5. Κανένας νόμος από αυτούς που υπακούει ο κόσμος δεν μπορεί να σε βοηθήσει να συλλάβεις την έννοια της αγάπης. Αυτό που πιστεύει ο κόσμος φτιάχτηκε για να κρύψει το νόημα της αγάπης, και να το κρατήσει σκοτεινό και μυστικό. Δεν υπάρχει ούτε μία αρχή που να υπερασπίζεται ο κόσμος που να μην παραβιάζει την αλήθεια για την αγάπη, και γι αυτό που είσαι πραγματικά.

6.Μην ψάχνεις μέσα στον κόσμο για να βρεις τον Εαυτό σου. Η αγάπη δεν βρίσκεται στο σκοτάδι και στο θάνατο. Και όμως, είναι ολοφάνερη σε μάτια που βλέπουν και αυτιά που ακούν την Φωνή της αγάπης. Σήμερα ασκούμαστε στο να ελευθερώσουμε το νου μας από όλους τους νόμους που πρέπει να υπακούς ∙ από όλους τους περιορισμούς κάτω από τους οποίους ζεις, και από όλες τις αλλαγές που νομίζεις ότι είναι κομμάτι της ανθρώπινης μοίρας. Σήμερα κάνουμε το μοναδικό μέγιστο βήμα που απαιτούν αυτά τα μαθήματα για την πρόοδό σου προς την κατεύθυνση του καθορισμένου στόχου τους.

7. Αν πετύχεις έστω και την πιο αμυδρή ματιά στην σημασία της αγάπης σήμερα, θα έχεις προχωρήσει αμέτρητη απόσταση και χρόνο ανυπολόγιστο προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσής σου. Ας δώσουμε, λοιπόν, μαζί με χαρά λίγη ώρα στον Θεό σήμερα, και ας καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη χρήση για τον χρόνο μας από αυτή.

8. Για δεκαπέντε λεπτά δύο φορές σήμερα ας ξεφύγεις από κάθε νόμο που πιστεύεις τώρα. Άνοιξε τα μάτια σου και αναπαύσου. Μπορεί να υπάρξει διαφυγή από τον κόσμο που φαίνεται ότι σε κρατά αιχμάλωτο για όποιον δεν επιμένει να τον κρατά με αγάπη. Απόσυρε κάθε αξία που έχεις εναποθέσει στις ποταπές προσφορές του και τα ανούσια δώρα του, και άφησε τα δώρα του Θεού να αντικαταστήσουν όλα αυτά.

9. Κάλεσε τον Πατέρα σου, σίγουρος ότι η Φωνή Του θ’ απαντήσει. Αυτός ο Ίδιος το έχει υποσχεθεί. Και Αυτός ο Ίδιος θα τοποθετεί ένα σπινθήρα αλήθειας μέσα στο νου σου όποτε παραιτείσαι από μία εσφαλμένη πίστη, κάποια σκοτεινή ψευδαίσθηση της πραγματικότητά σου και της σημασίας της αγάπης. Αυτός θα λάμψει διαπερνώντας μέσα από τις αργόσχολες σκέψεις σου σήμερα, και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την αλήθεια της αγάπης. Με τρυφερή ευγένεια θα κατοικήσει μέσα σου καθώς εσύ επιτρέπεις στην Φωνή Του να διδάξει το νόημα της αγάπης στον καθαρό και ανοιχτό νου σου. Και Αυτός θα ευλογήσει το μάθημα με την Αγάπη Του.

10. Σήμερα ο τεράστιος αριθμός των μελλοντικών χρόνων που θα περίμενες για την σωτηρία εξαφανίζεται μπροστά στην αιώνια ουσία αυτών που μαθαίνεις. Ας δώσουμε τις ευχαριστίες μας σήμερα που απαλλασσόμαστε από ένα μέλλον όμοιο με το παρελθόν. Σήμερα αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν, για να μην το θυμηθούμε ποτέ πια. Και ανυψώνουμε τα μάτια μας σε ένα διαφορετικό παρόν, όπου το μέλλον κάνει την εμφάνισή του εντελώς διαφορετικό από το παρελθόν σε όλα τα χαρακτηριστικά.

11. Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος γεννιέται ξανά. Και εμείς θα τον παρατηρούμε να μεγαλώνει με υγεία και δύναμη, για να ρίξει την ευλογία του  πάνω σε όλους όσους έρχονται για να μάθουν να αφήνουν κατά μέρος τον κόσμο που νόμιζαν ότι φτιάχτηκε με μίσος για να γίνει ο εχθρός της αγάπης. Τώρα όλοι απελευθερώνονται, μαζί μας. Τώρα όλοι είναι αδέλφια μας μέσα στην Αγάπη του Θεού.

12. Θα τους θυμόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κομμάτι δικό μας έξω από την αγάπη μας αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας. Τουλάχιστον τρεις φορές την ώρα σκέψου κάποιον που κάνει το ταξίδι αυτό μαζί σου, και που κι αυτός ήρθε για να μάθει αυτό που πρέπει να μάθεις εσύ. Και καθώς έρχεται στο νου σου, δώσε του αυτό το μήνυμα από τον Εαυτό σου:


Αδερφέ μου, σε ευλογώ με την Αγάπη του Θεού, την οποία μοιράζομαι μαζί σου. Διότι θέλω να μάθω το χαρμόσυνο μάθημα ότι δεν υπάρχει άλλη αγάπη από του Θεού και την δική σου και την δική μου και όλων.



Μετ χ τσιντέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE