Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΝΟΥΣ –ΘΕΡΑΠΕΙΑ –ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ;




 ΝΟΥΣ –ΘΕΡΑΠΕΙΑ –ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ;

Εάν ο νους είναι αυτός που μπορεί να επηρεάσει και να διαμορφώσει το σώμα είναι λογικό επακόλουθο ότι έχει επηρεάσει και το σώμα, πριν την ενσάρκωση της ψυχής μέσα στην γήινη μητέρα .Αυτό είναι προφανές με τις προγεννητικές ασθένειες  καθώς και με την τάση προς κάποιες ασθένειες που τις έχουμε  ονομάσει κληρονομικές. Βέβαια αν ο νους πάψει να είναι τόσο διαστρεβλωμένος  μπορεί  και στην παρούσα ενσάρκωση ο άνθρωπος να πάψει να είναι τόσο αυτοκαταστροφικός και η υγεία του να διατηρείται σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτήν που θα ήταν εάν συνέχιζε ο νους να επιτίθεται στον εαυτό και να συνεχίζει την καταστροφική του πορεία .
Τα μαθήματα εργάζονται επάνω στην θεραπεία του νου που είναι απόλυτα υπεύθυνος για την πορεία του ανθρώπου και στην παρούσα φάση αλλά και στην συνέχεια Η  προσπάθεια νοητικής επανόρθωση που κάνουμε τώρα είναι βάλσαμο για την ταλαιπωρημένη ύπαρξη λόγω λάθος νοητικών   επιλογών του παρελθόντος αλλά είναι  και η δημιουργία του καλουπιού μιας επόμενης ενσάρκωσης .

Ακολουθεί μια διευκρίνιση  των όρων Πνεύμα ,Νους ,σώμα για περισσότερη κατανόηση αυτών των ανθρωπιστικών εργασιών.


Το Πνεύμα είναι τέλειο και τίποτα δεν μπορεί να το επηρεάσει άρα σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει διαστρέβλωση. Ανήκει στην ανώτερη η Θεϊκή τριάδα μαζί με τον ανώτερο η θεϊκό Νου και την Θεία θέληση .

Ο ΝΟΥΣ μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Πνεύμα οπότε γράφεται με Ν κεφαλαίο  Η να κάνει λάθη και διαστρεβλωμένος από διάφορες ψευδαισθήσεις να λειτουργεί μέσα από το εγώ γράφεται με ν μικρό και κατατάσσεται  στην κατώτερη τριάδα  η εγωικό σώμα μαζί με την ζωική δύναμη και το υλικό σώμα

ΤΟ ΣΩΜΑ είναι μια προβολή του νου και υφίσταται όλες τις επιπτώσεις των νοημάτων  του, αν και θεωρούμεότι έχει δικές του τάσεις και επιθυμίες .Ότι συμβαίνει στον νου εκδηλώνεται στο σώμα .

Π Σούλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE