Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ο ΝΟΝΟΣ ΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ



Ο ΝΟΝΟΣ ΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ
Δεν είμαι ένα άτομο που το χαρακτηρίζει η τυπολατρία όμως έχω επίγνωση των  μυστηρίων και αισθάνομαι δέος όταν αυτά τελούνται.
Η συζήτηση που έλαβε μέρος πρόσφατα σε φιλικό περιβάλλον για την βάπτιση ενός μωρού έγινε η αιτία να αναφέρω στους γονείς που , έπρεπε να διαλέξουν νονούς την τεράστια σημασία που έχει να γίνεις νονός και ότι υπόσχονται ενώπιον της Αγίας Τριάδος ότι θα αναλάβουν να κατηχήσουν το παιδί στον χριστιανικό βίο . Η αντίδραση τους ήταν από άγνοια μέχρι Το θέμα είναι να τελειώνουμε και με αυτό .
Ας έρθουμε τώρα σε εμάς που βαπτιστήκαμε και πήραμε το Χρίσμα ενώ ήμασταν νήπια η δε υποχρέωση του νονού μας ήταν να μας φέρει τσουρέκι και λαμπάδα.

Κάθε ορθόδοξος χριστιανός και εννοώ κάθε έναν που έχει νηπιοβαπτιστεί. Κατά την βάπτιση του  εδόθησαν  εν δυνάμει οι τρεις μεγάλες μυήσεις η αναγέννηση η επιβεβαίωση ότι θα σκέπτεται και θα πράττει ως μέλος του Χριστού και το βάπτισμα με πνεύμα Άγιο που συμβολίζεται με το Χρίσμα. Αυτό που θέλω να επισημάνω τώρα δεν είναι αν το βάπτισμα έπρεπε να γίνεται στα νήπια αλλά ότι κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να λάβει το θέμα σοβαρά να σκεφτεί όλα αυτά και να αποφασίσει να ενεργοποιήσει  αυτά  τα μυστήρια τώρα που είναι ενήλικας και να απαλλάξει και από την ευθύνη τον νονό του και τους γονείς του που υποσχέθηκε ενώπιον της Αγίας τριάδας ότι θα κατηχήσουν το νήπιο και στην ουσία δεν ήξεραν τι υπόσχεση έδιναν.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
14-1-2017  
ΠΥΓΗ
SPIRITO SANTO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE