Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ Μ.Θ332



Κοίτα μέσα σου βαθιά και εκεί θα βρεθείς σε απόλυτη ηρεμία και γαλήνη αυτή είναι η Αλήθεια εκεί ο νους είναι απόλυτα καθαρός ,ελεύθερος από ψευδαισθήσεις.









ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ Μ.Θ 332

Ο φόβος*1 που κρατά τον κόσμο φυλακισμένο. Η συγχώρεση τον απελευθερώνει.
 Το εγώ φτιάχνει ψευδαισθήσεις.2*

Η αλήθεια ακυρώνει τα άσχημα όνειρά του διώχνοντάς τα μακριά με την λάμψη της.

*3Η αλήθεια ποτέ δεν κάνει επίθεση. Απλά είναι.
 Και με την παρουσία της ο νους ανακαλείται από τις φαντασιώσεις, ξυπνώντας στην πραγματικότητα.
Η συγχώρεση προσκαλεί αυτή την παρουσία να εισέλθει, και να πάρει τη δικαιωματική της θέση μέσα στο νου.

*4 Χωρίς συγχώρεση ο νους είναι αλυσοδεμένος, πιστεύοντας στην δική του ματαιότητα.

 Όμως με την συγχώρεση το φως λάμπει μέσα από το όνειρο του σκότους, προσφέροντας του ελπίδα, και δίνοντάς του το μέσο να συνειδητοποιήσει την ελευθερία που είναι η κληρονομιά του.


Δεν θέλουμε να κρατήσουμε φυλακισμένο ξανά τον κόσμο σήμερα. Ο φόβος τον κρατά αιχμάλωτο. Και όμως η Αγάπη Σου μας έχει δώσει τα μέσα να τον ελευθερώσουμε. Πατέρα, θέλουμε να τον απελευθερώσουμε τώρα. Διότι καθώς προσφέρουμε ελευθερία, δίδεται και σε μας. Και δεν θέλουμε να μείνουμε φυλακισμένοι, ενώ Εσύ μας προσφέρεις την ελευθερία.*4
Μετ Χ.Τσιντέα

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΆ ΣΧΌΛΙΑ
Παναγιώτα Σούλη
*1 Ο φόβος είναι το αντίθετο της Αγάπης είναι απώθηση και μοναξιά . Το εγώ αισθάνεται  διαχωρισμένο και μια  αίσθηση απόρριψης και απομόνωσης από όλους.  Η συνέπεια είναι το άτομο να κλειστή στον εαυτό και να μην επικοινωνεί με τον  εσωτερικό Εαυτό του και κατ επέκταση με τους άλλους Η ανταλλαγή ενεργειών μειώνεται και ο άνθρωπος απομονωμένος πια είναι έκθετος στις νοητικές του ψευδαισθήσεις .
Το μόνο που  διώχνει τον φόβο είναι η Αγάπη  και η εμπιστοσύνη που αποκαθιστά την ανταλλαγή ενεργειών και ο άνθρωπος αισθάνεται ευτυχής και ολοκληρωμένος .
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε την  τρίτη μύηση που αναφέρεται από την μπέιλη ως ο ένοικος στο κατώφλι και στα Ευαγγέλια ως οι πειρασμοί στην ΄Έρημο όπου η προσωπικότητα υποχωρεί και αφομοιώνεται από την ανώτερη Τριάδα .Ο υποσυνείδητος φόβος αναδύεται δημιουργόντας παραισθήσεις και μετά εξαφανίζεται αφήνοντας χώρο για την Αγάπη.Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από σύγχρονους μυημένους αλλά και από τους ασκητές της ερήμου . 


*2 Το εγώ δεν είναι σταθερό, παίρνει άπειρες διαφορετικές όψεις, και όμως είναι το Εγώ που με αυτό ο άνθρωπος γεννιέται στη γη και εξελίσσεται μέσα στη ζωή. Αν ξαναγυρίσουμε στην ερώτηση: «Τι είναι ο άνθρωπος;», θα μπορούσαμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη απάντηση. Ο άνθρωπος είναι η Προσωπικότητα. Με άλλα λόγια, είναι ο κύριος Τάδε ταυτισμένος με τον ψυχικό οργανισμό που υπάρχει μέσα του, και δεν προσφέρει τίποτε το σταθερό ή προσφέρει μόνο ελάχιστη σταθερότητα, καθώς αλλάζει ανάλογα με τις ευχάριστες ή δυσάρεστες εξωτερικές εντυπώσεις και με τους φυσικούς ερεθισμούς. Για τον καθένα, η εσωτερική μελέτη ξεκινά από τη μελέτη του περιεχομένου της δομής και της λειτουργίας της Προσωπικότητάς του. Μουράιεφ

*3Κοίτα μέσα σου βαθιά και εκεί θα βρεθείς σε απόλυτη ηρεμία και γαλήνη αυτή είναι η Αλήθεια εκεί ο νους είναι απόλυτα καθαρός ,ελεύθερος από ψευδαισθήσεις.
*4Στο επίπεδο αυτό δεν υπάρχει κάτι να συγχωρεθεί. Ο δρόμος της  επιστροφής έχει πλησιάσει στο τέλος. Ο μυημένος μαθητής αναγνωρίζει ως πραγματική του κατοικία τα πνευματικά πεδία η ζωή μέσα στο σώμα γίνεται ένα μέσον εξέλιξης της κατανόησης του ποιος είναι πραγματικά. Η θέληση του ταυτίζεται με την θεία θέληση * που είναι μια πολύ υψηλή μύηση έπεται η Ανάσταση και η Ανάληψη.

*4Οι ασκήσεις των μαθημάτων περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες
α) Είναι ασκήσεις για να επανεξετάσουμε  τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο
β)  Να αποκατασταθεί η  λανθασμένη αντίληψη με ορθή αντίληψη
γ) Να αντικατασταθεί η αντίληψη με την γνώση αυτό το κείμενο αναφέρεται σε αυτό το επίπεδο .
ΑΜΗΝ
 Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com

The blogger giota souli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE