Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΜΑΘ 326


  Καλό είναι για τον Αρχάριο που διαβάζει αυτές τις γραμμές να μην σκανδαλίζεται αλλά να εργάζεται με υπομονή και να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει και εκείνος και θα περάσει όλα τα συνειδησιακά πεδία η μυήσεις *όπως αναφέρονται στα Αρχαία κείμενα.


Ερμηνεία  του μαθήματος 326με στοιχεία από την Βίβλο και από την Αρχαία Σοφία
Παναγιώτα Σούλη
21-11-2016

Καλό είναι για τον Αρχάριο που διαβάζει αυτές τις γραμμές να μην σκανδαλίζεται αλλά να εργάζεται με υπομονή και να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει και εκείνος και θα περάσει όλα τα συνειδησιακά πεδία η μυήσεις *όπως αναφέρονται στα Αρχαία κείμενα.

Ο μυημένος μαθητής αναγνωρίζει ως πραγματική του κατοικία τα πνευματικά πεδία η ζωή μέσα στο σώμα γίνεται ένα μέσον εξέλιξης της κατανόησης του ποιος είναι πραγματικά. Η θέληση του ταυτίζεται με την θεία θέληση * που είναι μια πολύ υψηλή μύηση έπεται η Ανάσταση και η Ανάληψη

Το πνευματικό μέρος της ψυχής όταν κατεβαίνει στους κόσμους της ενύλισης ποτέ δεν κόβει την σύνδεση με την πυγή της παραμένει συνδεδεμένη  μέσω της ενεργειακής Γέφυρας* που τον ελκύει πάλι όταν τελειώσει το έργο του στην Πυγή, εν προκειμένω το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που μας συνδέει με τον Πατέρα η την Αρχή των πάντων.

*Η  Γέφυρα η Ανταχκάρανα είναι η σύνδεση του κάθε ανθρώπου με τον Ανώτερο Εαυτό  και από εκεί με την Αρχή η Πατέρα. Στην αρχή είναι σαν μια χρυσή κλωστή Ενισχύεται μέσω της πνευματικής  εργασίας του ανθρώπου και συντελεί στην συνειδητοποίηση της αληθινής  του ταυτότητας



*Γεννηθήτω το θέλημα σου ως εν Ουρανώ και επί της Γής

*Μας δημιούργησες για Σένα και η καρδιά μας δεν ησυχάζει, αν δεν βρει σε Σένα την ανάπαυση
Ιερός  Αυγουστίνος

 *3ΧΡΙΣΤΙΚΈΣ ΜΥΗΣΕΙΣ
1)Η γέννηση στην Βηθλεέμ 
2)Το βάπτισμα στον Ιορδάνη
3)Η μεταμόρφωση στο όρος
4)Η Σταύρωση
5)Η Ανάσταση και η Ανάληψη
Όταν Ο άνθρωπος καλής θέλησης επιθυμήσει να βιώσει τον Θεϊκό του Εαυτό αισθάνεται μια θεία έλξη που τον αποσπά σταδιακά από τις επιθυμίες που τον συνδέουν με το εγώ . 
*4Αναγέννηση είναι η πρώτη θύρα που ανοίγει μπροστά από τον άνθρωπο καλής θέλησης είναι η απαρχή της ατραπού της μαθητείας έρχεται με πολύ δύναμη φέρνει το φως στο  σκοτεινό σπήλαιο της καρδιάς (φάτνη της Βηθλεέμ ) και την γέννηση του Χριστού λόγου.
*2Α*Η  Θεία έλξη προηγείται της Αναγέννησης
*1Ανώτερη τριάδα  είναι Αγάπη του πατέρα η Θέληση και το Πνεύμα

ΜΑΘΗΜΑ 326

Είμαι παντοτινά ένα Αποτέλεσμα του Θεού.

Πατέρα, δημιουργήθηκα μέσα στο Νου Σου, μια άγια Σκέψη που ποτέ δεν άφησε την εστία της. Είμαι παντοτινά  δικό Σου Αποτέλεσμα, και Εσύ για πάντα είσαι η Αιτία μου. Έτσι όπως με δημιούργησες έχω παραμείνει. Εκεί όπου με εγκατέστησες ακόμα κατοικώ. Και όλες Σου οι ιδιότητες ενοικούν σε μένα, διότι είναι το Θέλημά Σου να έχεις έναν Υιό τόσο όμοιο με την Αιτία του ώστε η Αιτία και το Αποτέλεσμά Της να είναι αδιαίρετα. Σήμερα ας γνωρίζω ότι είμαι ένα Αποτέλεσμα του Θεού, κι επομένως έχω την δύναμη να δημιουργώ όπως Εσύ. Και όπως στον Ουρανό, έτσι και στην γη. Το σχέδιό Σου ακολουθώ εδώ, και στο τέλος γνωρίζω ότι θα συγκεντρώσεις όλα Σου τα αποτελέσματα μέσα στον γαλήνιο Ουρανό της Αγάπης Σου, εκεί όπου η γη θα εξαφανιστεί, και όλες οι σκέψεις διαχωρισμού θα ενωθούν ένδοξα ως Ένας Υιός του Θεού.

Σήμερα ας δούμε την γη να εξαφανίζεται, στην αρχή μεταμορφωμένη, και έπειτα, αφού την συγχωρέσουμε, να σβήσει ολοκληρωτικά μέσα στο άγιο Θέλημα του Θεού.μετ Χ Τσιντέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE