Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016


μαθηματα θαυματων
Μάθημα 1

 Στο μάθημα 1 θέλει να μας μάθει να βλέπουμε  σε οτιδήποτε είναι γύρω μας την μηδαμινότητα  γι αυτό ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα βάζει και ένα μέρος του σώματος όπως το χέρι γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος για τον ασκούμενο για να μάθει να μην ταυτίζεται  με το σώμα αλλά με την ψυχή που είναι η πραγματική του ταυτότητα.
Το μάθημα ένα μας προϊδεάζει για την κεντρική έννοια των μαθημάτων και μας οδηγεί χωρίς να απαξιώνουμε την ζωή μας να μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος και έτσι να μπορούμε να ζούμε χαρούμενοι 
 μάθημα 201Δεν είμαι σώμα. Είμαι ελεύθερος. Γιατί είμαι ακόμα όπως με δημιούργησε ο Θεός.)
'Ένα απόσπασμα από την γιόγκα μας οδηγεί στον ίδιο τρόπο εξαγνισμού με το ακόλουθο απόφθεγμα.
-Είσαι δεμένος σφιχτά απ' όλες τις μεριές με την ιδέα, 'Είμαι το σώμα'. Κόψε αυτά τα δεσμά με το ξίφος της Γνώσης, 'Είμαι συνείδηση', κι ας είσαι Ευτυχισμένος.
The bloggerGiota souli
ΜΑΘΗΜΑ 1
Τίποτα απ’ αυτά που βλέπω μέσα στο  Δωμάτιο ή  στο δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος .Δεν έχει οποιαδήποτε σημασία.
Τώρα κοίταξε αργά γύρω σου, και άσκησε  την εφαρμογή αυτής της ιδέας εξειδικευμένα σε ότι βλέπεις.

Αυτό το τραπέζι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η καρέκλα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το χέρι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το πόδι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το στυλό δε σημαίνει τίποτα.

Έπειτα κοίταξε πιο πέρα από την άμεση περιοχή σου, και εφάρμοσε αυτή την ιδέα σε ευρύτερη κλίμακα:

Αυτή η πόρτα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το σώμα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η λάμπα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η πινακίδα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η σκιά δε σημαίνει τίποτα.

Σημείωσε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τοποθετημένες με  κάποια σειρά, και μην επιτρέψεις  να γίνουν διαφοροποιήσεις στα είδη των αντικειμένων που εφαρμόζονται. Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης. Η δήλωση θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα όσα βλέπεις. Όσο εφαρμόζεις την ιδέα για μια μέρα, να την εφαρμόζεις εξ ολοκλήρου χωρίς διακρίσεις. Μην προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις σε όλα όσα βλέπεις, γιατί αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνουν τελετουργικές. Μόνο βεβαιώσου ότι  δεν εξαιρείς τίποτα από ό,τι βλέπεις . Το κάθε πράγμα είναι σαν το άλλο όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ιδέας.


Το κάθε ένα από τα πρώτα τρία μαθήματα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από δύο φορές την ημέρα το κάθε ένα, κατά προτίμηση πρωί  και βράδυ. Ούτε θα πρέπει να το επιχειρείς για περισσότερο από περίπου ένα λεπτό, εκτός κι αν αυτό το θεωρείς πολύ βιαστικό. Είναι βασικό να υπάρχει μια αίσθηση άνεσης .

Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΗΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
The bloggerGiota souli

Translation  from English to Greek
Christina Tsintea Kelly Palantzidou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE