Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

 



http://esoterikiastrologia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_1490.html

                                          
                                           Πλανητικοί Κυβερνήτες: 
                                           Αφροδίτη (5η ακτίνα) 
     Ήφαιστος (1η ακτίνα)
        -τόσο εσωτερικός όσο και ιεραρχικός.
           
...[Ένα από] τα τρία ζώδια στα οποία τα ζώα είναι κερασφόρα:... τα δυο ανυψωμένα κέρατα του Ταύρου με τον κύκλο από κάτω, που απεικονίζει την ώθηση του ανθρώπου, ο Ταύρος του Θεού, με στόχο τη φώτιση και την απαλλαγή της ψυχής από τα δεσμά, όπου τα δυο κέρατα (η δυαδικότητα) περιφρουρούν τον "οφθαλμό του φωτός" στο κέντρο του μετώπου του Ταύρου: αυτός δεν είναι άλλος από τον "μονό οφθαλμό", που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, ο οποίος καθιστά "όλο το σώμα φωτεινό".
                                                      Εσωτερική Αστρολογία, σ. 154



Το "μάτι του ταύρου" στον Ταύρο, ο λαμπρός σταθερός αστέρας Αλδεβαράν, είναι ένας από τους λόγους που ο αστερισμός αυτός θεωρείται ότι δίνει φώτιση. Στις αρχαίες ημέρες ονομαζόταν οδηγός αστήρ των ουρανών και ο Ταύρος πάντοτε συνδεόταν με το φως και επομένως με το Χριστό, που αποκάλεσε τον εαυτό Του, το Φως του Κόσμου. Φως, φώτιση και ήχος, ως έκφραση της δημιουργικής δύναμης - αυτές είναι οι τρεις βασικές ιδέες που συνδέονται μ’ αυτόν τον αστερισμό.

            Ο "Διερμηνέας της Θείας Φωνής", όπως ονομάζονταν στην αρχαία Αίγυπτο ο Ταύρος, μπορεί να παραφραστεί και στη χριστιανική ορολογία να ονομαστεί "ο Λόγος που έγινε σάρκα". Είναι μια ενδιαφέρουσα φωτεινή πλευρά στη δύναμη των εκφράσεων του Ζωδιακού, αν αναλογιστούμε ότι ο  οφθαλμός  του Ταύρου αντιστοιχεί σε φανό, αλλά καθώς και στην παπική βούλα (bull), ή τα παπικά θέσφατα που θεωρούντο διερμηνείς της Φωνής του Θεού….
                                                                  Άθλοι του Ηρακλή, σ. 44-45



...Ο Ταύρος είναι το σύμβολο της επιθυμίας σε όλες τις φάσεις της. Είτε πρόκειται για τον άνθρωπο που τον σέρνει η επιθυμία, είτε για το μαθητή που σπρώχνεται στην ατραπό της επιστροφής από την ώθηση της έφεσης, είτε για το μυημένο που διακατέχεται από τη θέληση για συνεργασία με το Σχέδιο, σε κάθε περίπτωση ανταποκρίνεται στην πιο ισχυρή εκδήλωση μιας ελάχιστα γνωστής και κατανοητής όψης της θειότητας, στην οποία δίνουμε ανεπαρκώς το όνομα η Θέληση του Θεού.
                                                      Εσωτερική Αστρολογία,  370-371



Εδώ ταιριάζει να σημειωθεί ότι ο Μίνωας, ο Βασιλιάς της Κρήτης, στον οποίο ανήκε ο ιερός Ταύρος, κατείχε επίσης το Λαβύρινθο, όπου ζούσε ο Μινώταυρος. Ο λαβύρινθος ήταν ανέκαθεν το σύμβολο της μεγάλης πλάνης. Στα Αγγλικά η λέξη "λαβύρινθος" προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη (maze) που σημαίνει φέρω σε αμηχανία, προκαλώ σύγχυση, σαστίζω, περιπλέκω. Το νησί της Κρήτης με το Λαβύρινθο και τον Ταύρο είναι ένα εξαιρετικό σύμβολο της μεγάλης πλάνης. Ηταν διαχωρισμένο από την ηπειρωτική χώρα. Η πλάνη και το μπέρδεμα αποτελούν χαρακτηριστικά του ξεχωριστού εαυτού, αλλά όχι και της ψυχής πάνω στο δικό της πεδίο, καθώς βασίλειο δικό της είναι αυτά που αποτελούν ομαδικές πραγματικότητες και παγκόσμιες αλήθειες.
                                                                   Άθλοι του Ηρακλή, σ. 55



…Όπως ακριβώς για τον πλανήτη μας ως σύνολο, έρχεται σε εκδήλωση η Υδροχοϊκή Εποχή, φέρνοντας μαζί της την επίγνωση αυτού που είναι οικουμενικό αλλά και νέους τρόπους έκφρασης της σύνθεσης των ανθρώπινων ενδιαφερόντων και της παγκόσμιας θρησκείας σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι και σε ότι αφορά την ανθρωπότητα, τον παγκόσμιος μαθητής, αυτή αρχίζει να έρχεται κάτω από την επιρροή του Ταύρου. Και ακριβώς αυτή η επίδραση τούτη τη φορά θα προκαλέσει την αναστροφή του τροχού της ζωής ως προς εκείνους από την ανθρώπινη οικογένεια που είναι έτοιμοι (και ο αριθμός τους τώρα πιο είναι πολύ μεγάλος).

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τα αποτελέσματα είναι αναπόφευκτα και δεν μπορούν να αποτραπούν. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Αυτή η επίδραση του Ταύρου που αυξάνει από τις εισερχόμενες ενέργειες της Σαμπάλλα, θα προκαλέσει τη φωτεινή πλημμυρίδα φωτός και φώτισης της οποίας ο Ταύρος είναι ο θεματοφύλακάς, ή απλώς θα αναμοχλεύσει την επιθυμία, θα αυξήσει τον εγωισμό και θα φουντώσει την ιδιοτέλεια, αντί να  θρέψει το όραμα και τη μύηση;...

Καμιά απ' αυτές τις επιδράσεις – του Ταύρου και του Υδροχόου  - δεν μπορεί να αποφευχθεί. Όπως θα δείτε, όταν θα μελετήσουμε την ανάλυση αυτού του ζωδίου και φθάσουμε να εξετάσουμε τους κυβερνήτες του, ο Ταύρος σφυρηλατεί τα όργανα της δημιουργικής ζωής ή της καταστροφής, σφυρηλατεί τις αλυσίδες που σκλαβώνουν ή δημιουργεί το κλειδί που ξεκλειδώνει το μυστήριο της ζωής. Αυτή ακριβώς η διαδικασία της σφυρηλάτησης, αλλά και συνακόλουθη της θυμαπάτη, παρατηρείται αυτό τον καιρό με έναν εξαιρετικά  έντονο τρόπο. 
                                                        Εσωτερική Αστρολογία, σ. 374-375



Ο εσωτερικός κυβερνήτης του Ταύρου είναι ο Ήφαιστος, ο σφυρηλάτης του μετάλλου.....
                                                            Εσωτερική Αστρολογία, σ. 385



Ο Ήφαιστος ελέγχει το αμόνι της διαδικασίας του χρόνου και καταφέρνει το χτύπημα που δίνει το επιθυμητό σχήμα στο μέταλλο, κι αυτό ισχύει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε...

...Το σημείο του [Ταύρου] είναι ένα ζώδιο σύνθεσης με την έννοια ότι φέρνει την έκφραση πάνω στο φυσικό πεδίο μιας συγκεκριμένης ώθησης εσωτερικής φύσεως. Αυτό γίνεται επειδή η βασική του ιδιότητα εκδηλώνεται ως επιθυμία στη μάζα των ανθρώπων και ως θέληση ή διευθυνόμενος σκοπός στο μαθητή ή το μυημένο. Εκδηλώνεται σαν ισχυρογνωμοσύνη στο μέσο άνθρωπο (και αυτή είναι κυριολεκτικά πεισματική προσκόλληση στους σκοπούς της προσωπικότητας) ή σαν θέληση που εκφράζεται με νοημοσύνη - που κινητοποιείται από την ώθηση της αγάπης - στον αναπτυγμένο άνθρωπο. Αυτό υπονοεί προσκόλληση στο σκοπό της ψυχής.

Οι άνθρωποι που είναι Ταύροι από τη φύση τους ή από γενέθλια τάση, καλά θα κάνουν να εξετάσουν αυτή τη δήλωση και να ελέγξουν στις δραστηριότητες που τους χαρακτηρίζουν με το ερώτημα: Η τωρινή μου στάση, η εργασία μου και οι επιδιώξεις μου διακατέχονται από τις επιθυμίες της προσωπικότητας, ή εργάζομαι και κάνω σχέδια υπό την ευθεία ώθηση και παρόρμηση της ψυχής μου; Αυτό θα δώσει τη βασική νότα όλων των προβλημάτων στον Ταύρο.
                                                 Εσωτερική Αστρολογία, σ. 375-376



ΤΑΥΡΟΣ - Πλανητικοί Κυβερνήτες και Ακτινικές Επιδράσεις

Παραδοσιακός Κυβερνήτης                - Αφροδίτη (5η Ακτίνα)
Εσωτερικός Κυβερνήτης        - Ήφαιστος (1η Ακτίνα)
Ιεραρχικός Κυβερνήτης          - Ήφαιστος (1η Ακτίνα)

Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ταύρο… και είναι η πηγή της σκεπτόμενης διάνοιας που δρα είτε μέσω επιθυμίας (στα πρώιμα στάδια) είτε την αγάπη (στα μεταγενέστερα στάδια). Στον Ταύρο αυτό σημαίνει ότι ο νους εκφράζεται μέσω νοήμονος επιθυμίας, γιατί αυτός είναι ο στόχος της γνώσης για το συνηθισμένο άνθρωπο.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 244
           

Ήφαιστος: Όταν φθάνουμε να εξετάσουμε τον εσωτερικό κυβερνήτη του Ταύρου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον Ήφαιστο, έναν από τους καλυμμένους και κρυμμένους πλανήτες και που, επομένως, είναι ελάχιστα γνωστός ή κατανοητός. Αναφέρθηκα προηγουμένως στον Ήφαιστο ως τον Σχεδιαστή της θείας έκφρασης. Με μια περίεργη έννοια η ενέργεια που διαχύνεται από τον Ήφαιστο βασικά είναι η δύναμη και η ισχύς που θέτει σε κίνηση την παγκόσμια εξελικτική διαδικασία. Ενσωματώνει επίσης την ενέργεια της πρώτης ακτίνας, εκείνη τη δύναμη που μυεί / εγκαινιάζει ή αρχίζει αλλά και  εκείνη που καταστρέφει, κι επιφέρει το θάνατο της μορφής με σκοπό να απελευθερωθεί η ψυχή.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 392



Οι δυο ακτίνες που επηρεάζουν άμεσα αυτό το ζώδιο είναι, όπως έχουμε δει, η πέμπτη (μέσα από την Αφροδίτη) και η πρώτη (μέσα από τον Ήφαιστο). Αυτές οι δυο, όταν τις δούμε σε συνδυασμό με τη Γη, (η οποία είναι μια έκφραση της τρίτης ακτίνας) δείχνουν έναν πολύ δύσκολο συνδυασμό ακτίνων, γιατί όλες τους είναι πάνω στη γραμμή της Ενέργειας της Πρώτης Ακτίνας…

Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει τρομακτικά το ήδη δύσκολο έργο του υποκειμένου του Ταύρου. Η δεύτερη ακτίνα, της Αγάπης Σοφίας, εμφανίζεται μονάχα έμμεσα, αλλά και  η δευτερεύουσα γραμμή των ενεργειών της [ακτίνες  4 και 6] και συνεπώς η αγάπη και η σοφία συχνά λείπουν κατά αξιοπρόσεκτο τρόπο από το πρόσωπο που γεννήθηκε σε αυτό το ζώδιο.

Ένας τέτοιος άνθρωπος θα αγαπά, υπολήπτεται και σέβεται τον εαυτό του υπερβολικά, αλλά και θα έχει έντονη εγωιστική επικέντρωση ή εστίαση στην προσωπικότητα. Θα είναι νοήμων αλλά όχι σοφός. Με έφεση, αλλά την ίδια στιγμή πεισματάρης και άκαμπτος, έτσι ώστε η έφεσή του να μην τον οδηγεί πολύ μακριά ούτε πολύ γρήγορα. Θα κινείται σπασμωδικά και με βίαια ξεσπάσματα. Η σταθερή μετρημένη πρόοδος πάνω στην Ατραπό είναι πολύ δύσκολη γι' αυτόν. Το βρίσκει δύσκολο να εφαρμόσει πρακτικά τη γνώση που κέρδισε. Συνήθως παραμένει γι αυτόν ένα νοητικό απόκτημα και όχι μια πρακτική εμπειρία.

Θα έχει σχεδόν επώδυνα επίγνωση της δυαδικότητας, αλλά αντί να κάνει μια προσπάθεια για ενότητα, συχνά προκαλεί μια σταθερή και στατική καταπίεση. Θα είναι καταστροφικός, επειδή είναι "ξεροκέφαλος" και επειδή επικρατεί η όψη της σφύρας του Ηφαίστου. Επειδή ως ένα βαθμό διαθέτει φως - η δύναμη που έχει να είναι καταστροφικός με αυτόν τον τρόπο, θα τον καταπιέζει.

Χρειάζεται να κατανοήσει την πνευματική πλευρά της Αφροδίτης που δίνει έμφαση στο ότι ο Υιός του Θεού που είναι Υιός του νου είναι το όργανο της αγάπης του Θεού. Συνεπώς πρέπει να μάθει να μετουσιώνει τη γνώση σε σοφία. Πρέπει να ξεπεράσει την καταστροφική πλευρά του Ηφαίστου και επομένως της πρώτης ακτίνας. Πρέπει να εργαστεί ως "πλάστης ψυχών" συμπεριλαμβανομένης και της δικής του. Πρέπει να στοχεύει για καθαρή όραση, αγνή και χαρούμενη θέληση και θάνατο της προσωπικής επιθυμίας. Αυτός είναι ο σκοπός του μαθητή που είναι Ταύρος.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 393-394



Πολικά Αντίθετα: Ταύρος - Σκορπιός

Ταύρος-Σκορπιός. - Πανίσχυρη εστιασμένη κατώτερη επιθυμία που οδηγεί στο θάνατο και τη συντριβή. Ο θρίαμβος της κατώτερης φύσης που καταλήγει στην αφύπνιση, στον κορεσμό και στο θάνατο. Ο άνθρωπος είναι φυλακισμένος στην επιθυμία και τη στιγμή της ολοκλήρωσης γνωρίζει τη φυλακή του.
[Για τη συνηθισμένη ανθρωπότητα στον Τροχό που στρέφεται δεξιόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 337

Σκορπιός-Ταύρος. - Η τελική νίκη της ψυχής πάνω στη μορφή. Ο θάνατος και το σκοτάδι αναδεικνύονται σε ζωή και φως, ως αποτέλεσμα αυτής της ενεργειακής σχέσης. Η σκοτεινή νύχτα της ψυχής γίνεται ακτινοβόλος ήλιος.
[Για το Μαθητή και Μυημένο στον Τροχό που γυρνά αριστερόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 338



Η επιθυμία στον Ταύρο γίνεται πνευματική έφεση στο Σκορπιό. Το σκοτάδι της εμπειρίας στο Σκορπιό γίνεται φώτιση στον Ταύρο, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται ότι όπου σχετίζονται τα ζεύγη των αντιθέτων κερδίζουν και ωφελούν το ένα το άλλο, γιατί υπάρχει μια άμεση γραμμή δύναμης και επαφής ανάμεσα στα δυο. Αυτό είναι ένα γεγονός που σπάνια αναγνωρίζεται.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 209



Μέσα από τους άλλους τρεις βραχίονες του Σταθερού Σταυρού και τα τρία ρεύματα της θείας τους ενέργειας, η δύναμη της αγάπης μπορεί να δράσει έμμεσα πάνω στο άτομο που γεννήθηκε στον Ταύρο. Οι κυβερνήτες σε δυο απ' αυτά τα ζώδια, του Λέοντα και του Σκορπιού, περιλαμβάνουν τον Ήλιο (δεύτερη ακτίνα), τον Άρη (έκτη ακτίνα) και τον Ερμή (τέταρτη ακτίνα).
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 395



ΤΑΥΡΟΣ – Τονικές Λέξεις

1. Η λέξη της προσωπικότητας: 
"Ο Αγώνας ας είναι ακατάπαυστος."

            2. Η λέξη της ψυχής:
            "Βλέπω και όταν ο Οφθαλμός ανοίξει, όλα είναι φως."



Οι βασικοί τόνοι αυτού του ζωδίου είναι όπως συνήθως, σαφείς στη σημασία τους. Ο ένας δηλώνει τον τόνο της μορφικής όψης, "Ο αγώνας ας είναι ακατάπαυστος". Η Λέξη της μορφής είναι να λάβει, να αδράξει και να κυνηγήσει σθεναρά αυτό που είναι επιθυμητό.

Η Λέξη της ψυχής είναι, "Βλέπω και όταν ο Οφθαλμός ανοίξει, όλα είναι φως". Το μάτι του κοσμικού Ταύρου του Θεού είναι ανοιχτό και απ' αυτό διαχύνεται φως ακτινοβόλα πάνω στους υιούς των ανθρώπων. Παρόμοια και ο οφθαλμός της ματιάς του ανθρώπου θα πρέπει να ανοίξει, σε ανταποκρινόμενος σε αυτό το κοσμικό φως. Έτσι  η νίκη είναι αναπότρεπτη, γιατί η δυναμικότητα της κοσμικής ενέργειας έγκαιρα και αλάνθαστα θα αντικαταστήσει και θα αναπροσανατολίσει την ενέργεια της ανθρωπότητας.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 402-403


                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE