Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 3




ΜΑΘΗΜΑ 3
Δεν κατανοώ  τίποτα Από αυτά που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος.
Εφάρμοσε αυτή την ιδέα καθώς και στις προηγούμενες, χωρίς να κάνεις καμία διάκριση. Ό,τι βλέπεις  είναι κατάλληλο θέμα για να εφαρμόσεις αυτή την ιδέα.
Βεβαιώσου ότι δεν αμφισβητείς την καταλληλότητα του οτιδήποτε για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Αυτές δεν είναι ασκήσεις κρίσης. Οτιδήποτε είναι κατάλληλο αν το βλέπεις. Μερικά από τα πράγματα που βλέπεις μπορεί να σε φορτίζουν συναισθηματικά. Εγκατέλειψε αυτά τα συναισθήματα, και απλά  κάνε με αυτά  τα πράγματα ακριβώς ότι έκανες και με τα άλλα.
Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το νου σου από όλους τους προηγούμενους συσχετισμούς,  και να δεις  τα πράγματα καθαρά όπως εμφανίζονται  τώρα μπροστά σου, και να κατανοήσεις  πόσο λίγο τα  καταλαβαίνεις.

Επομένως είναι σημαντικό να διατηρείς το νου σου , ανεμπόδιστο  από κρίσεις, στην επιλογή των πραγμάτων στα οποία θα εφαρμόσεις την ιδέα της ημέρας. Γι αυτό το σκοπό το ένα πράγμα είναι σαν το άλλο, εξίσου κατάλληλο και επομένως ίδια  χρήσιμο

*********************************************************************

Μάθημα 3

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από ό, τι βλέπω.

 

Πώς θα μπορούσα να καταλάβω τι βλέπω αφού το έχω κρίνει λάθος; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΣΚΕΨΗΣ. Δεν καταλαβαίνω τι βλέπω επειδή δεν είναι κατανοητό. Δεν υπάρχει νόημα στο να προσπαθήσω να το καταλάβω. Αλλά υπάρχει κάθε λόγος να το απελευθερώσω, και να κάνω χώρο γι αυτό που μπορώ να δω, να καταλάβω και να αγαπήσω. Μπορώ να το ανταλλάξω με αυτό που βλέπω τώρα, απλά και μόνο με την προθυμία μου να το κάνω. Αυτό δεν είναι μια καλύτερη επιλογή από εκείνη που είχα κάνει πριν;

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE